Krui­di­ge vis­bal­le­tjes

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kommetje krenten laten weken in 2 eetlepels warm water. In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. In ruime pan 5 dl water aan de kook brengen en bouillontablet erin oplossen. Azijn toevoegen en visfilets in bouillon in ca. 4 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen bosuitjes schoonmaken en fijn snijden. Dille fijn knippen. Met schuimspaan vis uit pan nemen en goed laten uitlekken. Visvlees in kom doen en met vork heel fijn maken. Korstjes van brood snijden, brood verkruimelen en 2/3 deel aan vis toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bosui, krenten, pijnboompitten, dille, tomatenpuree, ei, kaneelpoeder, zout en peper aan vis toevoegen. Alles goed door elkaar kneden tot smeuïg, samenhangend mengsel. Zonodig meer broodkruim toevoegen. Van vismengsel ca. 20 balletjes vormen. Bloem in diep bord strooien. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Visballetjes door bloem wentelen en op niet te hoog vuur in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Serveren met schijfjes citroen.

Tip:

Ook te serveren als mezze voor 6 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.