Zi­geu­ner­sa­la­de

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks bijgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en in vieren snijden. Stukken in reepjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Ui, paprika, tomaat, peperstukjes en 3/4 deel van peterselie goed door elkaar scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie, paprikapoeder, (weinig) zout, peper en helft van kaasblokjes erdoor mengen. Rest van de kaasblokjes over salade verdelen. Bestrooien met rest van peterselie. Serveren met warme shoarmabroodjes.

Tip:

Ook te serveren als lunchgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.