Wor­tel­k­ro­ket­jes met yog­hurt-knof­look­saus

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks lunch 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wortels wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Wortels in bodempje water in 5 à 7 minuten gaar koken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen. Abrikozen in stukjes snijden. Peterselie, munt en dille fijn knippen. Knoflook pellen en fijn snipperen. Wortels goed laten uitlekken en in keukenmachine doen. Bosui, abrikozen, verse kruiden, ei, 3/4 van broodkruim, 2/3 van knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toevoegen en geheel tot samenhangend, niet te nat mengsel pureren. Zonodig extra broodkruim toevoegen. Pijnboompitten erdoor scheppen. In kommetje yoghurt losroeren met citroensap, rest van knoflook, zout en peper. Bloem in diep bord strooien. Van wortelmengsel ca. 16 kroketvormige rolletjes vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Kroketjes stuk voor stuk door bloem wentelen en in hete olie rondom in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Serveren met yoghurt-knoflooksaus.

Tip:

Ook te serveren als mezze.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.