Ova­le ge­hakt­bal­le­tjes

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan met ruim water rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken en laten uitlekken (rusttijd achterwege laten). Intussen ui pellen en snipperen. Gehakt, rijst, ui, piment, paprikapoeder, zout en peper in kom doen. Peterselie erboven fijn knippen. Ei toevoegen en geheel tot smeuïg mengsel kneden. Van gehakt met behulp van 2 eetlepels 12 ovale gehaktballetjes maken, stevig aandrukken. Tot gebruik in koelkast bewaren.
  2. Bloem in diep bord strooien en gehaktballetjes erdoor wentelen. In pan olie verhitten. Gehakt even aanbraden en op laag vuur in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken. Serveren met partjes citroen. Lekker met rijst en tomatensalade met oregano.

Tip:

Ook lekker als mezze, ca. 12 stuks.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.