Ge­fri­tuur­de mos­se­len met wal­no­ten­saus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks voorgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • satéstokjes
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine walnoten met knoflook fijn malen. Olijfolie en citroensap druppelsgewijs erdoor mengen. Notenpasta met 4 à 5 eetlepels koud water tot sausdikte verdunnen. Op smaak brengen met zout. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Mosselen droogdeppen met keukenpapier. In diep bord 2 eetlepels bloem strooien en mosselen erdoor wentelen. Aan elk stokje 3 mosselen prikken. In kom ei loskloppen. Rest van bloem erdoor mengen. Scheutje voor scheutje ca. 1 dl koud water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag op smaak brengen met zout. Olie verhitten tot ca. 170 °C. Mosselen door beslag halen. Met 5 stokjes tegelijk in hete olie in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren met walnotensaus.

Tip:

Tahin, een sesampasta, wordt in Marmara vaak door dipsauzen geroerd, zoals een aubergine-tahin dipsaus, door kikkererwtenpuree (hummus) of door walnotensaus. Walnoot-sesamsaus (teradot): Roer in plaats van de olijfolie 3 eetlepels tahin door de walnotenpasta en verdun deze daarna met water tot sausdikte. Ook kunt u de olijfolie vervangen door sesamolie. De gefrituurde mosselen zijn ook te serveren als mezze, ca. 10 stuks.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.