Knap­pe­rig ge­pa­neer­de ka­bel­jauw

Zelf paneren kun je leren: met bloem, ei en cornflakes is het zo gepiept.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zelf paneren kun je leren: met bloem, ei en cornflakes is het zo gepiept. 4 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C of gasovenstand 6. Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. gaar.
  2. Spoel de kabeljauwfilet af, dep droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Strooi de bloem in een diep bord en wentel de vis door de bloem. Klop het ei los in een diep bord en haal de vis door het ei.
  3. Verkruimel de cornflakes boven een plat bord. Druk de vis aan beide zijden stevig in de cornflakes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie. Bak de vis in va. 6 min. bruin en gaar.
  4. Verdeel de vis over de borden, schep de ravigotesaus op de vis. Serveer met frites en broccoli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 12-13

Knapperig gepaneerde kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­rig ge­pa­neer­de ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven voor op 250 °C of gasovenstand 6.

2
2
  • 750 g ovenfrites
  • 700 g broccoli

Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. gaar.

3
3
  • 450 g kabeljauwfilet
  • 50 g bloem
  • 1 ei

Spoel de kabeljauwfilet af, dep droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Strooi de bloem in een diep bord en wentel de vis door de bloem. Klop het ei los in een diep bord en haal de vis door het ei.

4
4
  • 50 g cornflakes
  • 4 el zonnebloemolie

Verkruimel de cornflakes boven een plat bord. Druk de vis aan beide zijden stevig in de cornflakes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie. Bak de vis in va. 6 min. bruin en gaar.

5
5
  • 4 el ravigottesaus

Verdeel de vis over de borden, schep de ravigotesaus op de vis. Serveer met frites en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.