Ca­ta­laan­se pa­el­la

Het is alsof je onder de palmbomen zit, met deze Spaanse klassieker bomvol zomerse smaken.

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Het is alsof je onder de palmbomen zit, met deze Spaanse klassieker bomvol zomerse smaken. 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week in een kommetje de saffraandraadjes in het warme water. Pel en snipper de ui. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de surimi in stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes.
  2. Verhit in een grote pan 3 el olie. Bak de kip in ca. 5 min. bruin en gaar, schep uit de pan. Doe de ui in de pan en bak ca. 3 min. Pel de knoflook en pers boven de pan uit. Verkruimel het pepertje erboven en voeg 2 el olie toe.
  3. Bak de rijst al omscheppend a. 2 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de saffraan met weekwater toe. Kook de rijst in ca. 15 min. onafgedekt op een laag vuur gaar en bijna droog.
  4. Schep na ca. 10 min. de doperwten erdoor. Verhit intussen de laatste olie in een koekenpan. Bak de tomaatjes al omscheppend ca. 1 min op hoog vuur. Roer de tomaatjes, kip, mosselen en surimi door de rijst. Warm de paella goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Catalaanse paella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ta­laan­se pa­el­la

1
1
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 4 el water
  • 1 grote ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g surimi
  • 300 g gemarineerde kipfilet

Week in een kommetje de saffraandraadjes in het warme water. Pel en snipper de ui. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de surimi in stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes.

2
2
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gedroogd pepertje

Verhit in een grote pan 3 el olie. Bak de kip in ca. 5 min. bruin en gaar, schep uit de pan. Doe de ui in de pan en bak ca. 3 min. Pel de knoflook en pers boven de pan uit. Verkruimel het pepertje erboven en voeg 2 el olie toe.

3
3
  • 300 g risottorijst
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 750 ml water

Bak de rijst al omscheppend a. 2 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de saffraan met weekwater toe. Kook de rijst in ca. 15 min. onafgedekt op een laag vuur gaar en bijna droog.

4
4
  • 150 g doperwten
  • 150 g gekookte mosselen
  • 1 el olijfolie

Schep na ca. 10 min. de doperwten erdoor. Verhit intussen de laatste olie in een koekenpan. Bak de tomaatjes al omscheppend ca. 1 min op hoog vuur. Roer de tomaatjes, kip, mosselen en surimi door de rijst. Warm de paella goed door.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.