Kip met gar­na­len

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drumsticks bestrooien met zout en peper. Ui pellen en snipperen. In grote pan olie verhitten. Kip rondom bruin bakken. Ui ca. 4 minuten meebakken. Tomatenblokjes, wijn, bouillontablet en 1 1/2 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en kip ca. 5 minuten zachtjes doorstoven. Intussen chocolade grof hakken. Peterselie fijn knippen. Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine amandelen, knoflook, chocolade, kurkuma, 3/4 deel van peterselie en cognac tot gladde massa pureren. Amandelmassa door kip met saus roeren. Kip in nog ca. 15 minuten afgedekt zachtjes gaar stoven. Garnalen op het laatst toevoegen en kort meewarmen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Lekker met rijst en geroosterde paprika's.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.