Zar­zu­e­la (scho­tel van vis en zee­vruch­ten)

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de visfilets in blokjes. Verhit olie in een grote pan. Bak de ui 3 min. zachtjes en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenblokjes met het sap, de wijn, cognac en het water toe.
  2. Verkruimel het bouillontablet erboven. Breng tegen de kook aan en pocheer de blokjes vis in ca. 4 min. net gaar. Schep de mosselen en rivierkreeftjes erdoor en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Schep de Zarzuela in diepe borden.

combinatietip:

Lekker met geroosterd uienstokbrood en een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Zarzuela (schotel van vis en zeevruchten)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zar­zu­e­la (scho­tel van vis en zee­vruch­ten)

1
1
  • 1 ui
  • 4 takjes peterselie
  • 225 g kabeljauwfilet
  • 250 g roodbaarsfilet
  • 100 ml olijfolie

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de vis in blokjes. Verhit de olie in een grote pan.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 el cognac
  • 100 ml kraanwater

Bak de ui 3 min. zachtjes en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenblokjes met het sap, de wijn, cognac en het water toe.

3
3
  • 1 visbouillontablet

Verkruimel het bouillontablet erboven. Breng tegen de kook aan en pocheer de blokjes vis in ca. 4 min. net gaar.

4
4
  • 150 g gekookte mosselen
  • 100 g rivierkreeftjes

Schep de mosselen en rivierkreeftjes erdoor en verwarm ca. 1 min. mee.

5
5
  • 1 mespunt cayennepeper

Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Schep de Zarzuela in diepe borden.

combinatietip:

Lekker met geroosterd uienstokbrood en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.