Knof­look­kip

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 2 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kippenbouten bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kip in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en 3 teentjes boven kip uitpersen. Knoflook kort meebakken. Cognac en ca. 1 dl heet water in pan schenken en kip afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven, af en toe keren. Kort voor einde stooftijd achtergehouden teentje knoflook boven kip uitpersen en door stoofvocht roeren. Kip op twee borden leggen en knoflookjus erover schenken. Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.