Ge­vul­de fo­rel met Ser­ra­no­ham

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In buikholten van forellen zout en peper strooien. Citroen halveren, helft uitpersen, andere helft in dunne plakjes snijden. Citroensap in buikholten van forellen sprenkelen. Ham in reepjes snijden. Peterselie fijn hakken en helft mengen met ham. Ham-peterseliemengsel voorzichtig in buikholten van forellen scheppen.
  2. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Forellen in ovenschaal leggen, knoflook erover verdelen en besprenkelen met olie. In midden van oven forellen in ca. 20 minuten gaar bakken. Bestrooien met andere helft van peterselie en schijfjes citroen erbij serveren. Lekker met gekookte of gepofte aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.