Chur­ros (ge­fri­tuur­de deeg­sten­gels)

(275)waardeer
spaans ontbijt 15 stuks
4 275

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • spuitzak (met kartelmond met grote opening)
  • keukenpapier

Bereiden

  1. In kom eieren loskloppen. Boven andere kom bloem zeven. In pan 150 ml water met olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook brengen. Citroenschil verwijderen. Vuur laag zetten, bloem in één keer aan water in pan toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 à 2 minuten doorroeren tot deegbal ontstaat. Pan van vuur nemen en losgeklopte eieren beetje bij beetje krachtig erdoor roeren tot gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.
  2. Frituurolie verhitten tot ca. 185 ºC. Deeg in spuitzak scheppen en in gedeelten slierten van ca. 10 cm in olie spuiten en ca. 4 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en flink bestrooien met poedersuiker. Churros serveren met dikke chocolademelk.

Tip:

Spaanse chocolademelk: Breek 200 g pure chocolade in stukjes. Los 4 theelepels maïzena op in een klein beetje melk. Verwarm in een pan de chocolade met 1 liter volle melk en de maïzena-oplossing. Voeg 3 eetlepels suiker toe en blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur zodra de chocolademelk kookt. Dien de chocolademelk op in mokken en doop de churros erin.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.