Chur­ros (ge­fri­tuur­de deeg­sten­gels)

(281)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans ontbijt 15 stuks
4 281

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

  1. Klop in een kom de eieren los. Zeef boven een andere kom de bloem. Breng in een pan het water met de olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook. Verwijder de citroenschil. Zet het vuur laag, voeg de bloem in één keer aan het water in pan toe. Roer het geheel krachtig met een houten lepel 1-2 min. door tot er een deegbal ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren er beetje bij beetje krachtig door tot er een gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.
  2. Verhit de frituurolie tot ca. 185 ºC. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit in gedeelten slierten van ca. 10 cm in de olie en frituur ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi flink met poedersuiker. Serveer de Churros met dikke chocolademelk.

combinatietip:

Spaanse chocolademelk: breek 200 g pure chocolade in stukjes. Los 4 tl maïzena op in een klein beetje melk. Verwarm in een pan de chocolade met 1 l volle melk en de maïzena-oplossing. Voeg 3 el suiker toe en blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur zodra de chocolademelk kookt. Dien de chocolademelk op in mokken en doop de churros erin.

serveertip:

Serveer de Churros met dikke chocolademelk.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Churros (gefrituurde deegstengels)

terug naar recept

Chur­ros (ge­fri­tuur­de deeg­sten­gels)

1
1
  • 4 eieren
  • 150 g bloem
  • 150 ml kraanwater
  • 5 el olijfolie
  • 1 stukje citroenschil
  • 2 el suiker
  • 1 mespunt zout

Klop in een kom de eieren los. Zeef boven een andere kom de bloem. Breng in een pan het water met de olie, citroenschil, suiker en het zout aan de kook.

2
2

Verwijder de citroenschil. Zet het vuur laag, voeg de bloem in één keer aan het water in de pan toe.

3
3

Roer het geheel krachtig met een houten lepel 1-2 min. door tot er een deegbal ontstaat.

4
4

Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren er beetje bij beetje krachtig door tot er een gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.

5
5
  • 2 liter olie om te frituren

Verhit de frituurolie tot ca. 185 ºC.

6
6

Schep het deeg in een spuitzak. Spuit in gedeelten slierten van ca. 10 cm in de olie en frituur ca. 4 min. goudbruin.

7
7
  • 2 el poedersuiker

Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi flink met poedersuiker.

combinatietip:

Spaanse chocolademelk: breek 200 g pure chocolade in stukjes. Los 4 tl maïzena op in een klein beetje melk. Verwarm in een pan de chocolade met 1 l volle melk en de maïzena-oplossing. Voeg 3 el suiker toe en blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur zodra de chocolademelk kookt. Dien de chocolademelk op in mokken en doop de churros erin.

serveertip:

Serveer de Churros met dikke chocolademelk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.