Em­pan­a­das met ge­hakt en ser­ra­no­ham

In deze Argentijnse hapjes zit een ingrediënt verstopt dat je niet zo snel verwacht: serranoham.

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje In deze Argentijnse hapjes zit een ingrediënt verstopt dat je niet zo snel verwacht: serranoham. 16 stuks
3 138

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem en het zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed met de vingertoppen tot een kruimig deeg. Voeg 1 el water toe en kneed goed door tot een samenhangend en soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Kook ondertussen 2/3 van de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en laat afkoelen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de ham en peterselie fijn.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 3 min. rul. Voeg de ham, peterselie en het bier toe en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout. Pel ondertussen de eieren, snijd fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel.
  4. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Neem het deeg uit de koelkast en kneed kort door. Bestuif het werkblad met 2 el. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 3 mm dik. Steek met het uitsteekrondje 16 rondjes uit het deeg. Verdeel het gehaktmengsel erover. Vouw voorzichtig dicht tot halve maantjes en druk de randen dicht met een vork.
  5. Splits de rest van de eieren en klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk de empanadas ermee. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Je kunt het bier vervangen door witte wijn.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Empanadas met gehakt en serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Em­pan­a­das met ge­hakt en ser­ra­no­ham

1
1
  • 300 g bloem
  • 1 tl zout

Zeef de bloem en het zout boven een kom.

2
2
  • 200 g koude boter

Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed met de vingertoppen tot een kruimig deeg.

3
3
  • 1 el koud water

Voeg het water toe en kneed goed door tot een samenhangend en soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

4
4
  • 2 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en laat afkoelen.

5
5
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g serranoham
  • 15 g peterselie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de ham en peterselie fijn.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 150 g rundergehakt

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 3 min. rul.

7
7
  • 100 ml La Trappe Isid' or

Voeg de ham, peterselie en het bier toe en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Pel ondertussen de eieren, snijd fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel.

9
9

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Neem het deeg uit de koelkast en kneed kort door.

10
10
  • 2 g bloem

Bestuif het werkblad met de bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 3 mm dik.

11
11

Steek met het uitsteekrondje 16 rondjes uit het deeg.

12
12

Verdeel het gehaktmengsel erover. Vouw voorzichtig dicht tot halve maantjes en druk de randen dicht met een vork.

13
13
  • 1 ei

Splits het ei en klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk de empanadas ermee.

14
14

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Je kunt het bier vervangen door witte wijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.