Ge­meng­de boe­ren­sa­la­de

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans lunch 4 personen
2 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sperziebonen schoonmaken en in pan met water en wat zout in ca. 5 minuten beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen. Eieren in ca. 8 minuten hard koken, onder koud water afspoelen en laten afkoelen. Ui pellen en in ringen snijden, knoflook pellen en snipperen. Komkommer met kaasschaaf schillen en in dunne plakjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. In kommetje olie, azijn, zout, peper, suiker en knoflook tot dressing roeren. Eieren pellen en in plakjes snijden. Sperziebonen, ui, komkommer, tomaat en paprika door elkaar scheppen en op platte schaal leggen. Dressing erover schenken en plakjes ei erop leggen. Lekker met Castiliaans rond brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.