Ho­ning­ijs met ver­se vij­gen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 500 ml of ijsmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vanillestokje in lengte opensnijden. In pan met dikke bodem slagroom, melk, suiker en vanillestokje op laag vuur aan de kook brengen. Eierdooiers schuimig kloppen. Vanillestokje verwijderen, met mesje merg uit stokje schrapen en door mengsel roeren. Slagroom al roerend door eierdooiers mengen. Saus in pan schenken en al roerend tegen kookpunt aan brengen tot crème dikker begint te worden. Honing erdoor roeren, in diepvriesbak schenken en in ca. 30 minuten laten afkoelen tot kamertemperatuur, af en toe doorroeren. In diepvries (of ijsmachine) mengsel in ca. 6 uur (of ca. 30 minuten) laten bevriezen, elk uur ijskristallen van wand schrapen en ijs doorroeren.
  2. Vijgen in vieren snijden. Op vier borden elk 4 partjes vijg leggen. Bolletjes ijs ernaast scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.