Kip met si­naas­ap­pel en munt

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakjes snijden. Munt grof knippen. Kipfilets bestrooien met zout en peper. In ruime braadpan 30 g boter verhitten en kipfilets op hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Sinaasappels en sherry toevoegen en op laag vuur 10 à 12 minuten tegen de kook aanhouden en kip laten garen. Kip uit pan nemen en op vier borden leggen. Rest van koude boter in blokjes snijden en door saus kloppen. Saus over kip scheppen en bestrooien met munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.