Moors ko­nijn

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In braadpan olie verhitten. Konijn rondom bruin braden. Uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. In achtergebleven bakolie ui zachtjes fruiten. Knoflook, piment, kruidnagelpoeder, komijn, kaneelpoeder en helft van amandelen kort meebakken. Saffraan en sherry toevoegen en aan de kook brengen. Konijn terugdoen in pan en in midden van oven afgedekt in ca. 45 minuten gaar stoven. Intussen rozijnen ca. 5 minuten in warm water laten weken, daarna laten uitlekken. In keukenmachine peterselie met rest van amandelen fijn hakken. Amandel-peterseliemengsel en rozijnen over konijn strooien. Lekker met (saffraan)rijst en spinazie met pijnboompitten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.