Gaz­pa­cho (kou­de groen­te­soep)

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korstjes van brood verwijderen, brood in stukjes snijden en besprenkelen met 2 eetlepels water. Brood ca. 20 minuten laten weken. Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Komkommer schillen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukken snijden. Knoflook pellen. In keukenmachine tomaat, komkommer, paprika en knoflook pureren. Geweekt brood toevoegen en scheutje voor scheutje olie erbij schenken. Soep boven kom door zeef wrijven en 1 1/2 dl water toevoegen. Op smaak brengen met azijn, sherry en zout. Soep laten afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur goed koud laten worden. Koude gazpacho in vier borden scheppen en aan elk bord 1 à 2 ijsklontjes toevoegen.

Tip:

Serveer naast de gazpacho in aparte kommetjes gebakken croutons, stukjes tomaat (ontveld), stukjes paprika, stukjes ui, blokjes ham en/of stukjes grof gehakte hardgekookte eieren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.