Si­naas­ap­pel­sa­la­de

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Pitten verwijderen. Ui pellen en in flinterdunne halve ringen snijden. Amandelen fijn hakken. In kopje olie, azijn, suiker, zout en peper tot dressing kloppen. Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in schijfjes snijden. Sinaasappelparten, avocado en olijven in grote schaal doen. Dressing erdoor scheppen. Uiringen en amandelen erover strooien. Garneren met blaadjes munt.

Tip:

Ook te serveren als bijgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.