Pen­ne met prei-ba­con­room­saus

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 74

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bacon in reepjes snijden. In hapjespan olie verhitten. Bacon knapperig bakken en met schuimspaan uit pan nemen. Op keukenpapier laten uitlekken. Vuur laag draaien. Prei in achtergebleven bakvet ca. 10 minuten al omscheppend bakken. Intussen in pan met ruim water penne met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Met kaasschaaf of dunschiller grove krullen van kaas snijden. Pesto en crème fraîche door prei roeren en saus nog 2 minuten door en door verwarmen. Op smaak breng met (grofgemalen) peper. Penne afgieten en over twee warme borden verdelen. Preisaus erop scheppen en bestrooien met kaaskrullen en uitgebakken bacon.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.235 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.