Mexi­caan­se rijst­scho­tel

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringen snijden. Kidneybonen afgieten. Karbonades bestrooien met Mexicaanse kruiden. Rijst in ca. 8 minuten gaarkoken. In koekenpan olie verhitten. Karbonades dichtschroeien en in ca. 5 minuten per kant goudbruin en gaar bakken. Uit pan nemen en warm houden. Paprikablokjes in achtergebleven bakvet ca. 2 minuten zachtjes bakken. Kidneybonen en zure room erdoor scheppen en geheel nog ca. 2 minuten door en door verwarmen. Rijst afgieten en bosuitjes erdoor scheppen. Rijst en bonenmengsel over vier borden verdelen. Karbonades erop leggen. Lekker met tortillachips

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.