Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en bal­le­tjes

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de knoflookpoeder en Italiaanse kruiden door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er kleine balletjes van. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin. Schenk de tomatensaus in de pan en laat met de deksel half op de pan ca. 10 min. sudderen.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas erover.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte spinazie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 905 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met tomatensaus en balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en bal­le­tjes

1
1
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 g rundergehakt

Meng de knoflookpoeder en Italiaanse kruiden door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er kleine balletjes van.

2
2
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie extra vierge

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.

3
3
  • 750 ml passata di pomodoro

Schenk de tomatensaus in de pan en laat met de deksel half op de pan ca. 10 min. sudderen.

4
4
  • 500 g volkoren spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 100 g geraspte belegen kaas

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas erover.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.