Gar­na­len­cock­tail met ver­se krui­den en li­moen­may­o­nai­se

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailglazen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Limoen schoonboenen, schil boven kom fijn raspen. Mayonaise door rasp roeren. Limoen uitpersen. Blaadjes van koriander en basilicum fijn hakken. Kruiden en limoensap door garnalen mengen. Op smaak brengen met peper. Garnalenmengsel over vier cocktailglazen verdelen. Op elke cocktail1 eetlepel limoenmayonaise scheppen.

Tip:

Gebruik voor dit recept 2 bakjes koelverse cocktailgarnalen (à 125 gram) of laat een halve zak diepgevroren cocktailgarnalen (à 500 g) eerst volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Het staartje aan de cocktailgarnalen staat decoratief, maar is niet eetbaar. U kunt het eventueel eerst verwijderen of voor dit recept gekookte en gepelde garnalen zonder staartje nemen, zoals Noorse garnalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 6 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.