Spaan­se to­maat­jes­sa­la­de

Rooster er wat met knoflook ingewreven stokbrood bij en je hebt een prachtig tapasgerecht.

  • lunch
  • 4 personen
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans lunch Rooster er wat met knoflook ingewreven stokbrood bij en je hebt een prachtig tapasgerecht. 4 personen
3 64

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Knip de peterselie fijn. Was de cherrytomaatjes, dep ze droog en halveer ze. Snijd de ham in dunne reepjes en de olijven in plakjes.
  2. Was de tomaat, halveer en rasp boven een schaal tot moes (gooi de velletjes weg). Druk de moes door een zeef (om zaadjes te verwijderen). Pers de knoflook erboven uit. Roer de azijn en olie erdoor. Breng op maak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de paprika, ui, peterselie, tomaatjes, ham en olijven erdoor. Laat de smaken ca. 15 min. intrekken. Lekker met gegrilde sneetjes brood (bedruppeld met olijfolie).

serveertip:

Dit gerecht kan ook als tapa geserveerd worden, op geroosterd brood. De hoeveelheid is dan voldoende voor 10 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse tomaatjessalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se to­maat­jes­sa­la­de

1
1
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 4 takjes peterselie
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g serranoham
  • 8 groene olijven gevuld met citroen

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Knip de peterselie fijn. Was de cherrytomaatjes, dep ze droog en halveer ze. Snijd de ham in dunne reepjes en de olijven in plakjes.

2
2
  • 1 trostomaat
  • ½ teen knoflook
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie

Was de tomaat, halveer en rasp boven een schaal tot moes (gooi de velletjes weg). Druk de moes door een zeef (om zaadjes te verwijderen). Pers de knoflook erboven uit. Roer de azijn en olie erdoor. Breng op maak met peper en eventueel zout.

3
3

Schep de paprika, ui, peterselie, tomaatjes, ham en olijven erdoor. Laat de smaken ca. 15 min. intrekken. Lekker met gegrilde sneetjes brood (bedruppeld met olijfolie).

serveertip:

Dit gerecht kan ook als tapa geserveerd worden, op geroosterd brood. De hoeveelheid is dan voldoende voor 10 personen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.