Ge­gril­de ka­bel­jauw met geu­ri­ge to­ma­ten­saus

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tomaten ontvellen en naar wens zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Knoflook zachtjes bakken tot plakjes licht kleuren. Tomaten, kaneelstokje en mespunt zout toevoegen. Tomaten op laag vuur in ca. 30 minuten tot vrij dikke saus laten inkoken. Intussen citroen halveren. Een helft uitpersen, van andere 4 plakjes snijden. Citroensap mengen met rest van olie, paprikapoeder, komijn en mespunt peper. Kabeljauw hiermee rondom bestrijken. Als tomatensaus bijna klaar is, grillpan op matig vuur verhitten. Kabeljauw in ca. 4 minuten lichtbruin en net gaar roosteren; halverwege voorzichtig keren. Kaneelstokje uit saus nemen. Vis licht bestrooien met zout en op vier borden leggen. Saus ernaast scheppen en plakje citroen op vis leggen. Lekker met (noten)rijst en een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.