Gu­a­ca­mo­le

Alleen zelfgemaakte guacamole smaakt zó lekker (en het kost maar een kwartiertje).

(216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Alleen zelfgemaakte guacamole smaakt zó lekker (en het kost maar een kwartiertje). 4 personen
2 216

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd het wit van de bosui fijn en het groen in dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Pers de limoen en de knoflook uit boven een kom. Voeg de tomaat, het wit van bosui, de koriander, limoensap en Mexicaanse kruiden toe aan de kom en roer.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het in een diep bord fijn. Roer het tomaatmengsel erdoor.
  3. Breng de guacamole op smaak met zout en tabasco. Schep in een kom of in de lege avocadoschillen. Strooi de witte kaasblokjes, het groen van de bosui en de rest van de koriander erover.

bereidingstip:

Het vruchtvlees van een avocado verkleurt snel. Een klein beetje citroen- of limoensap erover druppelen vertraagt dit proces.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 1 tomaat
  • 1 bosuitje

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd het wit van de bosui fijn en het groen in dunne ringetjes.

2
2
  • 15 g koriander
  • ½ g limoen
  • 1 teen knoflook

Snijd de koriander grof. Pers de limoen en de knoflook uit boven een kom.

3
3
  • 11 g koriander
  • 2 tl Mexicaanse seasoningsmix

Voeg de tomaat, het wit van bosui, de koriander en Mexicaanse kruiden toe aan de kom en roer.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het in een diep bord fijn.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5
  • 2 tl tabasco

Roer het tomaatmengsel erdoor. Breng de guacamole op smaak met zout en tabasco.

6
6
  • 25 g witte kaasblokjes

Schep in een kom of in de lege avocadoschillen. Strooi de witte kaasblokjes, het groen van de bosui en de rest van de koriander erover.

bereidingstip:

Het vruchtvlees van een avocado verkleurt snel. Een klein beetje citroen- of limoensap erover druppelen vertraagt dit proces.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.