Avo­ca­do­soep met su­ri­mif­la­kes en krui­di­ge crè­me fraî­che

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan 8 dl water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Intussen avocado's schillen, halveren en pit verwijderen. Citroen uitpersen. Vruchtvlees in stukken snijden en besprenkelen met citroensap. Avocado, crème fraîche en gembersiroop door bouillon roeren. Soep weer tegen de kook aan brengen en met staafmixer pureren. Soep op laag vuur nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen surimiflakes halveren en stoneleeks mooi schuin in ringen snijden. Avocadosoep over vier kommen of diepe borden verdelen. Surimiflakes erop leggen en bestrooien met stoneleeks.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.