Ho­ning-gries­meel­ca­ke­jes met si­naas­ap­pel­si­roop

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans nagerecht 12 stuks
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen. Eieren splitsen. Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen. Beslag in ingevette bakvorm schenken. Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken. Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken. Warm of koud serveren.

Tip:

Garneer de cakejes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel. Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.