Tuin­bo­nenome­let

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
2 3

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spinazie (in magnetron) laten ontdooien. Spinazie in fijne zeef doen en met achterkant van lepel vocht er goed uitdrukken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en ui op laag vuur ca. 3 minuten fruiten. Pan van vuur nemen. Cervelaat in reepjes snijden. Tuinbonen afgieten. Eieren loskloppen met 2 eetlepels water. Ui, dille, spinazie, tuinbonen en worst erdoor scheppen. Mengsel met zout en peper op smaak brengen. In pan rest van olie verhitten. Eimengsel nogmaals omscheppen, in pan schenken en ei afgedekt op laag vuur in ca. 10 minuten laten stollen. Omelet met paletmes voorzichtig van rand losmaken en met behulp van plat bord keren. Omelet aan andere kant in ca. 3 minuten ook lichtbruin bakken. Omelet warm of op kamertemperatuur serveren. Lekker met brood (bijvoorbeeld pide (plat brood) en harissa (zie tip).

Tip:

Harissa (pikante Tunesische sambal): Pureer voor een dipsaus of smaakmaker 6 rode pepers (zonder zaadjes) met 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 gesnipperd sjalotje en 2 theelepels karwijzaad. Roer er 1 theelepel zout, 1 eetlepel gehakte peterselie en 2-3 eetlepels olijfolie door, zodat het een smeuïge pasta wordt. Doe de harissa in een schaaltje en sprenkel er nog wat olijfolie over. Afgedekt blijft harissa enkele dagen goed in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.