En­tre­co­te met abri­ko­zen-kof­fie­saus

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Entrecote op kamertemperatuur laten komen. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Abrikozen in vieren knippen. In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken. Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken. Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken. Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren. Bestrooien met zout. Entrecotes op borden leggen. Saus erover scheppen, rest apart erbij geven. Lekker met couscous en sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.