Sa­la­mi-en­ve­lop­jes

  • lunch
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat eerst het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snij de salami in kleine blokjes.
  2. Neem een grote pan of wok en bak hierin de salami ongeveer 1 minuut. Roerbak de groentemix ongeveer 3 minuten mee. Strooi er wat zout en peper overheen en de vulling is klaar.
  3. Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk de randen met een vork goed aan en maak er meteen een leuk patroon in. Smeer met een kwastje een beetje water over de flapjes en strooi de kaas erover. Leg ze op een bakplaat.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de envelopjes in 20 minuten knapperig en bruin. Warm en koud lekker!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.