Zoe­te kaas­taart

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø ca. 24 cm), ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spreid het bladerdeeg uit en ontdooi het in ca. 10 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp 1 el van de gele schil van de citroen fijn. Splits de eieren. Klop met een mixer de eidooiers, Hüttenkäse, roomkaas, kwark, citroenrasp en de suiker tot een gladde, luchtige massa. Klop in de andere kom de eiwitten met zout tot stijve pieken. Het eiwit is klaar als je deze op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep het eiwitschuim luchtig door het kwark-kaasmengsel.
  2. Bestrooi het aanrecht met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap die ca. 4 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg. Schep het kwark-kaasmengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart in ca. 40 min. gaar en licht goudbruin. Verlaag halverwege de temperatuur tot 175 °C. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Zoete kaastaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te kaas­taart

1
1
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 citroen
  • 4 eieren

Spreid het bladerdeeg uit en ontdooi het in ca. 10 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp 1 el van de gele schil van de citroen fijn. Splits de eieren.

2
2
  • 200 g hüttenkäse
  • 200 g MonChou (verse roomkaas)
  • 300 g volle kwark
  • 150 g witte basterdsuiker

Klop met een mixer de eidooiers, Hüttenkäse, roomkaas, kwark, citroenrasp en de suiker tot een gladde, luchtige massa.

3
3

Klop in de andere kom de eiwitten met zout tot stijve pieken. Het eiwit is klaar als je deze op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.

4
4
  • 1 el bloem

Schep het eiwitschuim luchtig door het kwark-kaasmengsel. Bestrooi het aanrecht met bloem.

5
5

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap die ca. 4 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg.

6
6

Schep het kwark-kaasmengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart in ca. 40 min. gaar en licht goudbruin.

7
7

Verlaag halverwege de temperatuur tot 175 °C. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.