Frie­ten met tar­ta­ren­saus

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ei in ca. 8 minuten hard koken. Aardappels schillen, wassen en in lange staafjes van ca. 1 à 1 1/2 cm dik snijden. Afspoelen onder koud stromend water en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot ca. 160 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Ei pellen en fijnsnijden. Augurkjes fijnsnipperen. In kom mayonaise, ei en augurk door elkaar roeren. Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren. Aardappelstaafjes in 3 à 4 gedeelten in ca. 4 minuten goudgeel frituren (voorbakken). Frieten in vergiet goed laten uitlekken. Af en toe omschudden.
  2. Frituurolie verhitten tot ca. 180 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Frieten in 3 à 4 gedeelten in ca. 6 minuten mooi goudbruin, gaar en krokant frituren (afbakken). Frieten in vergiet laten uitlekken. Licht bestrooien met zout en even omschudden. Serveren met tartarensaus. Lekker bij mosselen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.020 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 105 g
  • vet 61 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.