Pa­ling in het groen

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Limoen schoonboenen en dunne reep van groene schil afsnijden. Limoen uitpersen. Spinazie en postelein schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Groenten en kruiden heel fijnhakken.
  2. In (braad)pan boter verhitten. Palingmootjes in enkele minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en erdoor roeren. Sjalotjes toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes bakken. Groenten, kruiden en limoenschil toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes stoven. Wijn, 1 eetlepel limoensap en ca. 4 eetlepels water erbij gieten. Paling in ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven. Paling uit pan nemen en in voorverwarmde schaal leggen. Limoenschil verwijderen. Eierdooiers loskloppen met ca. 3 eetlepels stoofvocht. Dooiermengsel door stoofvocht roeren en al roerend verwarmen tot mooi gebonden saus ontstaat, niet laten koken. Saus over paling schenken. Lekker met gekookte aardappels of geroosterd brood besmeerd met boter.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Tip:

In België gebruikt men vaak zuring in de saus, een kruidachtige groente met een friszure smaak. In de lente kunt u die prima vervangen door verse postelein.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.