Pas­tei­tjes met ge­bak­ken slak­jes

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Slakken laten uitlekken. Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen. Peterselie fijnknippen. Ham in kleine stukjes snijden. Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden. Intussen boter verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen en al roerend ca. 10 seconden zachtjes meebakken. Slakken, ham en tijm erdoor roeren. Wijn erbij schenken en al omscheppend op hoog vuur laten verdampen. Crème fraîche en peterselie erdoor roeren, ca. 2 minuten op laag vuur verwarmen, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met (weinig) zout en peper. Pasteibakjes vullen met slakkenmengsel en direct serveren.

Tip:

Ook lekker als lunchgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.