Wit­lofsoep

Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes.

(212)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes. 4 personen
3 212

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 5 min. zachtjes, schep regelmatig om. Voeg de aardappel, gevogeltefond en het water toe. Laat de groenten afgedekt ca. 25 min. koken. Snijd de peterselie fijn.
  3. Voeg de bouillontabletten toe aan de soep en laat al roerend oplossen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en strooi de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.

serveertip:

Ook te serveren als lunchgerecht.

video

Wit­lof

Onze leverancier - 04:09 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.090 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Witlofsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsoep

1
1
  • 350 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes.

Witlof

Instructievideo

04:09 min.

2
2
  • 2 uien
  • 1 kruimige aardappel

Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

3
3
  • 25 g boter

Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 5 min. zachtjes, schep regelmatig om.

4
4
  • 380 ml gevogeltefond
  • 600 ml kraanwater

Voeg de aardappel, gevogeltefond en het water toe. Laat de groenten afgedekt ca. 25 min. koken.

5
5
  • 2 takjes peterselie

Snijd de peterselie fijn.

6
6
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg de bouillontabletten toe aan de soep en laat al roerend oplossen.

7
7

Pureer de soep met een staafmixer.

8
8
  • 125 ml slagroom

Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Verdeel de soep over de borden en strooi de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.

serveertip:

Ook te serveren als lunchgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.