Kip in bran­de­wijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prei schoonmaken, in stukken van ca. 5 cm snijden, wassen en laten uitlekken. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten. Kip met peper bestrooien en rondom bruin bakken. Kip uit pan scheppen. Prei en knoflook in achtergebleven bakvet al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Brandewijn en 2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Kip toevoegen en in ca. 1 uur gaar stoven.
  2. Kip uit pan nemen en in stukken verdelen en warmhouden onder aluminiumfolie. Pruimen en hamblokjes door stoofvocht roeren. Room erdoor roeren en saus aan de kook brengen. Kip met saus en gekookte aardappels serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.