Ge­stoofd ko­nij­nen­bout met stroop

Dit is typisch zo'n gerecht dat het wachten echt waard is. Want als je die winterse smaken straks proeft...

(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit is typisch zo'n gerecht dat het wachten echt waard is. Want als je die winterse smaken straks proeft... 4 personen
3 227

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte. Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout. Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.
  2. Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje de maizena met het koude water glad. Voeg de kaneel, stroop en het maizena papje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee.

variatietip:

Zijn konijnenbouten in jouw Albert Heijn niet (meer) verkrijgbaar? Kippenbouten zijn in deze stoofschotel ook heel lekker. Die hoef je maar 1 uur te stoven in plaats van 2 uur.

combinatietip:

Lekker met de aardappelpuree met mosterd en gekookte haricots verts.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofd konijnenbout met stroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoofd ko­nij­nen­bout met stroop

1
1
  • 4 konijnenbouten
  • 300 g sjalotten

Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte.

2
2
  • 40 g boter
  • 3 tl gedroogde tijm

Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin.

3
3

Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 100 g magere spekreepjes
  • 300 ml rode wijn
  • 380 ml wildfond

Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook.

5
5

Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.

6
6
  • 2 el maizena
  • 3 el koud water

Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje de maizena met het koude water glad.

7
7
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 3 el peren-appelstroop

Voeg de kaneel, stroop en het maizenapapje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is.

8
8

Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee.

variatietip:

Zijn konijnenbouten in jouw Albert Heijn niet (meer) verkrijgbaar? Kippenbouten zijn in deze stoofschotel ook heel lekker. Die hoef je maar 1 uur te stoven in plaats van 2 uur.

combinatietip:

Lekker met de aardappelpuree met mosterd en gekookte haricots verts.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.