Aard­ap­pel­soep met ge­rook­te fo­rel

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan aardappels met 1/2 liter water aan de kook brengen en bouillontablet erboven verkruimelen. Aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen forel in reepjes snijden. Bieslook fijnknippen. Aardappels boven kom afgieten (kookvocht bewaren). Aardappels in keukenmachine pureren. Kookvocht en crème fraîche toevoegen en meepureren. Mengsel in pan terug doen. Leffe er voorzichtig doorroeren en soep goed doorwarmen. Reepjes forel en knoflookbieslook erdoor roeren. Soep met zout en peper op smaak brengen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.