Pot­jes­vlees

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 2 u. 35 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote braadpan
  • éénpersoons vormpjes à 1 1/2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en in parten snijden. Wortels schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Ui, wortel, laurier, kruidnagel en tijm over bodem van pan verdelen. Alle vleessoorten over groenten verdelen. Vlees bestrooien met zout en peper en wijn en azijn erbij gieten. Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat. Pan afdekken en aan de kook brengen. Vlees regelmatig afschuimen en op laag vuur in ca. 1 1/2 uur laten gaar stoven, vlees moet makkelijk loslaten van bot. Vlees met schuimspaan uit pan scheppen, stoofvocht boven andere pan zeven en tot 1/3 laten inkoken. Intussen gelatine ca. 5 minuten in koud water weken. Pan van vuur nemen en gelatine in vocht oplossen. Vlees van bot halen, mengen en in stukjes snijden. Vlees in ingevette vorm leggen en vocht erop gieten, zodat vlees net onder staat. Potjesvlees laten afkoelen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. Potjesvlees storten en in plakken snijden. Serveren met toast of warme (party)broodjes, zilveruitjes en augurkjes.

Tip:

Ook lekker als lunchgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.