Wa­ter­zooi van rood­baars

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sjalotjes pellen en in ringetjes snijden. Groenten schoonmaken, wassen en in reepjes (juliënne) snijden.
  2. In pan boter verhitten, niet laten kleuren. Sjalot en groenten met tijm en laurier in ca. 10 minuten beetgaar stoven. Laurier en tijm verwijderen en op smaak brengen met zout en peper. Intussen in andere pan fond verwarmen. Vis in stukken verdelen en vis in fond in ca. 10 minuten (tegen de kook aan) pocheren. Vis en groenten uit pannen nemen. Groentenvocht met visvocht in ca. 10 minuten tot helft inkoken. Room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Vis en groenten in aparte zijden van pan in saus leggen en nog ca. 2 minuten goed verwarmen. Bergjes groenten op midden van vier borden scheppen, vis erop leggen en saus eromheen verdelen. Lekker met gekookte aardappels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.