Vlaam­se vis­sers­sa­la­de met ha­ring

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, halveren en in stukjes van ca. 2 cm snijden. Aardappelstukjes in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten net gaar koken. Bonen laten uitlekken. Aardappelstukjes afgieten, mengen met bonen en bonenkruid en laten afkoelen. Bietjes halveren en in stukjes snijden. Haringfilets in schuine stukjes van ca. 1 cm snijden en samen met bietjes door aardappel-bonenmengsel scheppen. Sjalotje pellen. Sjalot, augurken en peterselie fijnsnijden en met mosterd door mayonaise roeren. Saus door salade mengen en op schaal of borden verdelen. Bestrooien met peper. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Peterselie fijnknippen. Garneren met citroen en peterselie en serveren met witbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.