Kip­fi­let met cas­hew­no­ten-li­moen­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil van een limoen fijn raspen. Beide limoenen uitpersen. Helft van korianderblaadjes fijn knippen. Knoflook pellen en 1 1/2 teen uitpersen. Limoenrasp en fijn geknipte koriander door helft van limoensap roeren. Kip bestrooien met zout en peper. Smaken minstens 30 minuten laten intrekken. Kipfilet tussentijds omwentelen in marinade. Een eetlepel cashewnoten goudbruin roosteren in droge koekenpan. Rest van noten met halve teen knoflook malen in keukenmachine. Rest van limoensap en 3 eetlepels olie door gemalen noten roeren.
  2. Kip uit marinade nemen, in ca. 8 minuten in 2 eetlepels olie lichtbruin en gaar bakken. Notenpuree verwarmen. Zoveel water toevoegen dat dikke, schenkbare saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Beetje saus over kip schenken en rest apart erbij geven. Bestrooien met geroosterde noten en korianderblaadjes. Lekker met rijst en broccoli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.