Har­tig-zoet cas­hew­no­ten­taar­tje

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • springvorm Ø 22 cm
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom de bloem, kaas en peper. Snijd met twee messen de boter erdoor. Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Laat 15 min. rusten in de koelkast. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm. Bekleed de springvorm hiermee. Verwarm de honing in een steelpan. Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook. Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor. Strijk het notenmengsel uit over het deeg. Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.

Tip:

U kunt de taart een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer koud of warm op de dag zelf op in een voorverwarmde oven op 160 °C.

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.