Groen­te­cur­ry met aard­ap­pel­sa­mo­sa's

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok of koekenpan helft van olie verhitten. Helft van ui en knoflook fruiten met 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie en komijn. Aardappelblokjes, 1 1/2 eetlepel bouillonpoeder en 2 dl water toevoegen en vocht aan de kook brengen. Vuur laag draaien en aardappels ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen, tot ze gaar zijn en het water vrijwel verdampt is. Af en toe omscheppen. Pan van vuur nemen en aardappels (iets) laten afkoelen.
  2. Intussen groenten schoonmaken. Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Prei schuin in ringen van ca. 1 1/2 cm breed snijden. Wortel en courgette in lengte halveren en schuin in plakken snijden. Kool grof snijden.
  3. Oven voorverwarmen op 220 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Plakjes diagonaal halveren. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aardappelmengsel over helft van deegdriehoekjes verdelen, afdekken met resterende driehoekjes. Randen met water bestrijken en stevig dichtdrukken. Ei loskloppen. Deegdriehoekjes op bakplaat leggen, bovenkant met ei bestrijken en in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  4. Intussen in wok of hapjespan rest van olie verhitten. Rest van ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken met rest van sambal, suiker en kerrie. Rest van bouillonpoeder en ca. 3 dl water toevoegen. Kool en wortel erdoor scheppen en met deksel op pan ca. 5 minuten laten stoven. Bloemkool, prei en courgette toevoegen en geheel nog ca. 5 minuten laten stoven.
  5. Intussen citroen uitpersen. Kokoscrème en citroensap door groenten mengen en blijven omscheppen tot kokoscrème goed is opgelost. Pan van vuur nemen, koriander erboven fijn knippen en door curry roeren. Groentecurry serveren met warme aardappelsamosa's. Lekker met basmatirijst en komkommersalade met een munt-yoghurtdressing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.