Var­kens­schnit­zels met ci­troen­jus

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 7

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen citroen schoon en rasp helft van schil. Halveer citroen en pers een helft uit (andere helft wordt niet gebruikt). Meng met vork in diep bord bloem met mespunt zout en peper. Dep filetlapjes droog met keukenpapier en wentel door gekruide bloem. Schud overtollig bloem van vlees af. Verhit in koekenpan 2 eetlepels boter. Bak schnitzels in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Neem schnitzels uit pan en houd warm. Citroenrasp- en sap en 1 eetlepel water door bakvet roeren. Roer aanbaksels goed los. Smelt rest van boter in jus. Leg schnitzels op borden en schenk jus erover. Knip koriander fijn erboven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Varkensschnitzels met citroenjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­schnit­zels met ci­troen­jus

1
1
  • 1 citroen
  • 1 el bloem
  • 2 varkensschnitzels

Boen citroen schoon en rasp helft van schil. Halveer citroen en pers een helft uit (andere helft wordt niet gebruikt). Meng met vork in diep bord bloem met mespunt zout en peper. Dep filetlapjes droog met keukenpapier en wentel door gekruide bloem.

2
2

Schud overtollig bloem van vlees af.

3
3
  • 4 el boter

Verhit in koekenpan 2 eetlepels boter. Bak schnitzels in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Neem schnitzels uit pan en houd warm. Citroenrasp- en sap en 1 eetlepel water door bakvet roeren. Roer aanbaksels goed los. Smelt rest van boter in jus.

4
4
  • 2 takjes koriander

Leg schnitzels op borden en schenk jus erover. Knip koriander fijn erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.