En­gel­se kaas­fon­due

Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue. 4 personen
2 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • caquelon

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bacon in piepkleine blokjes. Bak de bacon vervolgens in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in de fonduepan het bier, citroensap en de mosterd op laag vuur tegen de kook aan. Roer de geraspte kaas beetje bij beetje met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is. Roer in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje. Bind de kaasfondue al roerend met het maïzenapapje. Roer de bacon door de kaasfondue.

combinatietip:

Lekker met toast van wit casinobrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 36 g
  • natrium 1.190 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Engelse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­gel­se kaas­fon­due

1
1
  • 1 dikke plak bakbacon

Snijd de bacon in piepkleine blokjes. Bak de bacon vervolgens in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 4 dl Murphys Irish Red bier
  • ½ el citroensap
  • 1 el grove mosterd

Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in de fonduepan het bier, citroensap en de mosterd op laag vuur tegen de kook aan.

3
3
  • 600 g geraspte chedderkaas

Roer de geraspte kaas beetje bij beetje met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is.

4
4
  • 2 el maizena
  • 3 el slagroom

Roer in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje. Bind de kaasfondue al roerend met het maïzenapapje. Roer de bacon door de kaasfondue.

combinatietip:

Lekker met toast van wit casinobrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.