Zwit­ser­se kaas­fon­due

(257)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 257

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • caquelon

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in een fonduepan de wijn en het citroensap tegen de kook aan op laag vuur. Roer met een houten lepel de geraspte kaas in gedeelten door de warme wijn, tot alle kaas gesmolten is.
  2. Roer in een kopje de maizena met de kirsch tot een glad papje. Meng het maizenapapje door de kaasfondue en laat de fondue al roerend binden. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) witte peper.

combinatietip:

Lekker met knapperig stokbrood.

Tip:

In plaats van een speciale kaasfonduepan van aardewerk (caquelon) kun je ook een kleine braadpan met dikke bodem gebruiken. Veeg de pan direct na de maaltijd schoon met keukenpapier, de kaasresten laten zich warm makkelijker verwijderen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Zwitserse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwit­ser­se kaas­fon­due

1
1
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf hiermee de fonduepan aan de binnenzijde in.

2
2
  • 400 ml droge witte wijn
  • ½ el citroensap

Verwarm in een fonduepan de wijn en het citroensap tegen de kook aan op laag vuur.

3
3
  • 300 g geraspte gruyère
  • 300 g geraspte emmentaler

Roer met een houten lepel de geraspte kaas in gedeelten door de warme wijn, tot alle kaas gesmolten is.

4
4
  • 3 el maizena
  • 4 el kirsch

Roer in een kopje de maizena met de kirsch tot een glad papje.

5
5
  • 1 mespunt nootmuskaat

Meng het maizenapapje door de kaasfondue en laat de fondue al roerend binden. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) witte peper.

combinatietip:

Lekker met knapperig stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.