Twee soor­ten kaas­koek­jes

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 20 stuks
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dille fijnsnijden. Zongedroogde tomaatjes en olijven goed droogdeppen en fijnhakken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in heel kleine blokjes snijden. In kom boter met geraspte kaas mengen. Ei loskloppen en met vork door boter mengen. Bakmeel toevoegen en geheel tot soepel deeg kneden. Deeg in twee porties verdelen. Door ene portie dille en zongedroogde tomaatjes kneden, door andere portie olijven en rode peper. Als deeg te 'nat' is, wat meel toevoegen. Werkvlak met meel bestuiven. Van deeg rollen vormen van ca. 4 cm doorsnede. Deegrollen strak in plasticfolie wikkelen en ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden. Deeg in plakjes van ca. 4 mm dikte snijden. Plakjes op enige afstand van elkaar op bakplaat leggen. Bakplaat in midden van oven schuiven en kaaskoekjes in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin bakken. Koekjes uit oven nemen en laten afkoelen. Kaaskoekjes tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.