Groen­te­la­sag­ne met ru­co­la-ri­mi­ni­kaas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 845 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie ontdooien, laten uitlekken. In pan 50 g boter smelten, bloem toevoegen en ca. 2 minuten bakken. Melk in scheutjes toevoegen en roeren tot gladde saus ontstaat. Laurier toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Nog ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren. Ui pellen en in ringen snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en uiringen in ca. 5 minuten bruinbakken. Paprika's afgieten en in repen snijden. Geraspte kaas door saus roeren. Rucola-riminikaas in plakken schaven. Laurierblaadje uit saus nemen. Beetje saus op bodem van ovenschaal scheppen. Hierop 3-4 vellen lasagne leggen. Helft van spinazie erover verdelen en bestrooien met zout en peper. Kwart van saus erop scheppen. Helft van ui en paprika verdelen en eenderde van plakken kaas erover verdelen. Alles een keer herhalen. Afdekken met laatste vellen lasagne en rest van kaassaus erover schenken. Laatste plakken kaas in saus leggen. Lasagne in midden van oven in ca. 30-35 minuten goudbruin bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.